Επιλέξτε την κατηγορία
που θέλετε...

Τι είναι το ΕΜDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing);

Ενδείξεις - Εφαρμογές

Αποτελεσματικότητα

Πώς εφαρμόζεται το ΕΜDR στην πράξη;

Πότε και σε ποιους ενδείκνυται η εφαρμογή του EMDR;

 

Εκπαίδευση/Σεμινάρια

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα εξειδίκευσης στη μέθοδο EMDR

Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Τραυματοθεραπείας EMDR

Από το 2004  διεξάγονται πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα στη μέθοδο EMDR στην Αθήνα, τη Θεσσαλονικη, την Κρήτη και την Κύπρο. Ως το Μάρτιο του 2017 εχουν ολοκληρωσει συνολικα 250 ψυχολογοι και ψυχιατροι  απο ολη την Ελλαδα το εκπαιδευτικο προγραμμα Τραυματοθεραπειας EMDR.

Εκπαιδεύτρια είναι η Δόμνα Βεντουράτου, η μόνη στην Ελλάδα που διαθέτει σχετική πιστοποίηση (EMDR-Europe accredited Trainer).

Η εξειδίκευση απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και κλινική εμπειρία και έχει ως στόχο την άρτια εκμάθηση της μεθόδου.

To δίπλωμα του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας πληροί τις προδιαγραφές του διεθνούς επιστημονικού συλλόγου EMDRIA και αναγνωρίζεται απο τον ευρωπαϊκό επιστημονικό σύλλογο EMDR-Εurope  καθώς και την EMDR-Hellas
Προϋπόθεση της απόκτησής του είναι η συμμετοχή στα σεμινάρια και στην εποπτεία, η μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας καθώς και η σωστή εφαρμογή της μεθόδου.

Τι συμπεριλαμβάνει ο εκπαιδευτικός κύκλος ;

* Εισαγωγή στην ψυχοτραυματολογία
* Βασικές αρχές της τραυματοθεραπείας
* Ψυχοδιαγνωστική ασθενών με μετατραυματικές διαταραχές
* Ενδείξεις και αντενδείξεις για την εφαρμογή της μεθόδου
* Εκμάθηση μεθόδων χαλάρωσης και σταθεροποίησης
* Λήψη ιστορικού του ασθενούς και θεραπευτικός προγραμματισμός
* Προετοιμασία του ασθενούς για την εφαρμογή του EMDR
* Θεραπευτικά βήματα του EMDR ( standard protocol )
* Οφθαλμικές κινήσεις και εναλλακτικές μέθοδοι αντιληπτικών ερεθισμάτων
* Θεραπευτικές παρεμβάσεις
* Δεοντολογικά ζητήματα
* Θεωρητικά μοντέλα και έρευνες
* Ειδικά πρωτόκολλα για την εφαρμογή του EMDR σε φοβίες, πόνο, επιπλεγμένο πένθος κ.α.

Τα σεμινάρια συμπεριλαμβάνουν διδασκαλία, παρουσιάσεις, live demonstrations , πρακτική εφαρμογή, ανάλυση περιπτώσεων και εποπτεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξαγεται στα ελληνικά

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΜDR

(κατεβάστε ΕΔΩ το πρόγραμμα)

 

Αθήνα: Σεπτέμβριος 2018 – Μάρτιος 2019


(ημερομηνίες & αίτηση συμμετοχής για Αθήνα 2017-2018:

κατεβάστε ΕΔΩ)

 

Χανιά: Φεβρουάριος 2018 – Ιούλιος 2018

 

Ημερομηνίες και αίτηση συμμετοχής για Χανιά 2018:

κατεβάστε ΕΔΩ

__________________________________________________________________________________

CRM Basic Training

ΑΘΗΝΑ

 

24-25 Μαρτίου & 19-20 Μαϊου 2018


 

Εμπνεύστρια:  Lisa Schwarz, M.Ed.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το CRM θα βρείτε στο www.comprehensiveresourcemodel.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ: Δόμνα Βεντουράτου, ΣΥΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ: Βικτώρια Ασκαρίδου

κατεβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ενημερωτικό φυλλάδιο

κατεβάστε ΕΔΩ τη δήλωση συμμετοχής

Η μέθοδος CRM

Η ίαση από τις επιπτώσεις τραυματικών εμπειριών προϋποθέτει επαρκή ασφάλεια, όχι μόνο συναισθηματική, αλλά βιωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδρά κατευναστικά στην νευροφυσιολογία του εγκεφάλου. Μόνο τότε το τραύμα μπορεί να  επανέρθει στη μνήμη, να βιωθεί πλήρως, έτσι ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί και να αφομοιωθεί. Η επανασύνδεση, τόσο με τις εγγενείς πηγές στο σώμα μας, όσο και με τις προγονικές πηγές αποθεμάτων μας, καθώς και με την αίσθηση της χαράς είναι το ίδιο σημαντική σ’ αυτή τη διαδικασία, όπως και η ενσωμάτωση των τραυματικών και οδυνηρών αναμνήσεων μέσα από την εξάλειψη των δυσφορικών συναισθημάτων που προκαλούσαν.

Διαμέσου της ενεργοποίησης του έμφυτου, οργανικού ενεργειακού πλέγματος ίασης μέσα στο σώμα,  της ενδυνάμωσης  της  αδρανούς νευροφυσιολογικής διαδικασίας πρόσδεσης και συνήχησης,  η δύναμη και το εύρος της μεθόδου CRM  δεν περιορίζονται απλώς στο να ενεργοποιούν την ικανότητα αυτοϊασης, αλλά οδηγούν στην  αναγνώριση και την επανασύνδεση  με το κέντρο του  εαυτού μας  ως νου-σώμα- ψυχή και την  πνευματική μας ουσία.

Στο θεραπευτικό μοντέλο CRM  η  θέση των ματιών (το σημείο εστιασμού – Eye position) χρησιμοποιείται με τρόπο που να δημιουργεί «άγκυρες» θετικών καταστάσεων στη νευροφυσιολογία μας, οι οποίες προσομοιάζουν με εκείνες που προκαλούνται από τη συνήχηση (attunement) και την πρόσδεση (attachment). Με αυτόν τον τρόπο, η επεξεργασία  του τραυματικού υλικού επιτυγχάνεται χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος «πλημμύρας» από αρνητικά συναισθήματα ούτε η αίσθηση απώλειας ελέγχου. Εξάλλου  οι «καταστάσεις του Εγώ»  (Ego states) αξιοποιούνται θεραπευτικά, καθώς συνδέονται με τις πηγές  και διευκολύνουν  με αυτόν τον τρόπο τη ροή της φυσικής διαδικασίας επεξεργασίας. Νέες πληροφορίες μπορεί να αναδυθούν, επιτρέποντας στο θεραπευόμενο να προσεγγίσει την αρνητική εμπειρία του παρελθόντος από μια διαφορετική σκοπιά, από την οποία νέες αλήθειες μπορεί να αποκαλυφθούν με φυσικό τρόπο.

Όλη η θεραπευτική συνεδρία βασίζεται στη σωματική συνήχηση – μια βαθιά αντίληψη και επαφή του θεραπευόμενου με το σώμα του, η οποία είναι εφικτή χάρη στην ταυτόχρονη επικέντρωση του θεραπευτή στον εαυτό του και στο θεραπευόμενο.

Το μοντέλο CRM είναι αποτέλεσμα της εντατικής θεραπευτικής εργασίας που έχει κάνει η Lisa Schwarz δουλεύοντας με θεραπευόμενους που έπασχαν από σύνθετο τραύμα, τραύμα πρόσδεσης και σοβαρές αποσυνδετικές διαταραχές. Οι τεχνικές που εξέλιξε μέσα από τη δουλειά της ενίσχυσαν εντυπωσιακά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής εργασίας όχι μόνο με αυτούς τους θεραπευόμενους, αλλά εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλα τα θεραπευτικά αιτήματα και τις διαταραχές.
Επαγγελματίες από όλες τις κλινικές προσεγγίσεις θα ανακαλύψουν στο CRM μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλες τις περιπτώσεις και εφαρμόζεται από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο ;

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας με ψυχοθεραπευτική και κλινική εμπειρία. . Η εκπαίδευση συνεχίζεται από την ίδια την Lisa Schwarz με το  σεμινάριό της για τον Πυρηνικό Εαυτό και το τραύμα μεσα στη μήτρα, που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2018.   

_____________________________________________________________________________________

                                                        CRM Advanced Training για

 την επανασύνδεση με τον Πυρηνικό Εαυτό,

την επεξεργασία του τραύματος μέσα στη μήτρα

και το διαγενεακό τραύμα

ΑΘΗΝΑ

18- 21 Οκτωβρίου 2018

Εμπνεύστρια & Trainer :  Lisa Schwarz, M.Ed.

 

κατεβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ενημερωτικό φυλλάδιο

κατεβάστε ΕΔΩ τη δήλωση συμμετοχής

Το εκπαιδευτικό  αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει το τετραήμερο εισαγωγικό κύκλο στο CRM (Basic Training).

Ο πρώτος άξονας αυτού του  εκπαιδευτικού εργαστηρίου είναι να διδαχθούμε ως θεραπευτές – και να καθοδηγήσουμε στη συνέχεια τους θεραπευόμενούς μας – το πώς να  βρίσκουμε πρόσβαση, να αναγνωρίζουμε και να ενσωματώνουμε τον Πυρηνικό, Διαχρονικό Εαυτό μας (Core Self), τον πραγματικό, αυθεντικό εαυτό μας, την πνευματική του υπόσταση και να τον αντιστοιχίζουμε με μια «θέση των ματιών» (βλεμματική κατεύθυνση, Eye Position) με την οποία εδραιώνεται η ουσία του πυρηνικού εαυτού  στο σώμα μας. Πρόκειται για έναν  αποτελεσματικό, απλό και περιεκτικό συνδυασμό νευροφυσιολογίας και πνευματικότητας.

Η πηγή του Πυρηνικού Εαυτού δύναται να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους:

 • Προκειμένου να  ανακαλύψoυμε, να διευρύνουμε και να ενσωματώσουμε τον Πυρηνικό εαυτό μας, ώστε να ξαναθυμηθούμε (re-member) ποιοί είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,  να επανασυνδεθούμε με την εσωτερική μας αληθινή φύση και να ενσωματώσουμε αυτή την κατάσταση της ύπαρξης στην καθημερινή ζωή, τις σχέσεις και την εργασία μας.
 • Ως μια νευροφυσιολογική και πνευματική «άγκυρα» από την οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε το τραύμα μέσα στη μήτρα ή το προγεννητικό τραύμα, την αποσύνδεση, το τραύμα πρόσδεσης και τη σωματική αποσύνδεση.
 • Προκειμένου να θεραπεύσουμε τραυματικές εμπειρίες, τον τρόμο επιβίωσης, τη διαταραχή πρόσδεσης, την προ-λεκτική αποσύνδεση, καθώς και τις «μικρές αλήθειες» και τις «ΜΕΓΑΛΕΣ Αλήθειες» της ζωής μας.

 

Ο δεύτερος άξονας του εργαστηρίου αυτού είναι η εργασία με το διαγενεακό τραύμα και τη διαγενεακή ίαση. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πώς να εφαρμόζουν ανώτερες τεχνικές και δεξιότητες του μοντέλου CRM, προκειμένου  να αποκτήσουν πρόσβαση, να αναγνωρίζουν και να καθοδηγούν προς την ίαση τραυματικών εμπειριών, όπως τραυματικοί θάνατοι και απώλειες, θρησκευτικές, πολιτικές ή κοινωνικές διώξεις, τραύματα πολέμου, ατυχήματα και  σωματικοί  τραυματισμοί που επηρέασαν τους  οικογενειακούς δεσμούς διαγενεακά. Αυτά τα γεγονότα και τα βιώματα συχνά μεταφέρονται διαμέσου των γενεών από τη μητρική,  την πατρική ή την πνευματική ρίζα με τρόπο ενεργειακό και μέσω του DNA,  έχοντας ως συνέπεια  επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς, συμπτώματα και ασθένειες  στο παρόν.  Η  «Λύση» αυτών των  παρελθοντικών τραυμάτων μπορεί να οδηγήσει όχι  μόνο στην ίαση του θεραπευόμενου, αλλά και  στην ίαση των προγόνων του και όλου του οικογενειακού συστήματος.

 

 

________________________________________________________________________________________

                                                   CRM Dissociation Training

(CRM Εκπαίδευση για την αποσύνδεση)

 

ΑΘΗΝΑ

1-4 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη-Κυριακή καθημερινά 9.30-18.00

Με την  Lisa Schwarz, M.Ed.

www.comprehensiveresourcemodel.com

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 • αναγνώριση και  κλινική πορεία της θεραπείαςπεριπτώσεων που πάσχουν από σοβαρή αποσυνδετική διαταραχή
  (DDNOS & DID)
 • πώς να αντιμετωπίζουμε αποσυνδετικές αντιδράσεις στη θεραπεία.
 • εξειδικευμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία εσωτερικής συνεργασίας, συν-επίγνωσης και συνειδητότητας μεταξύ των πλευρών του εαυτού  (Ego states),

 • πώς να αντιμετωπίζουμε θεραπευτικά τις πλευρές που ταυτίζονται με το θύτη
 • θεραπευτικά όρια  και  θεραπευτική σχέση

 • βασικές και προχωρημένες  δεξιότητες ενδυνάμωσης πηγών

 • Πρωτόκολλο  για τον

  Πυρηνικό Εαυτό (Core Self)


Σε ποιούς απευθύνεται η εκπαίδευση ;

Τo  εκπαιδευτικό σεμινάριo απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση στο CRM (CRM Basic Training) (ή) και το σεμινάριο για τον Πυρηνικό Εαυτό, το τραύμα μέσα στη μήτρα και το διαγενεακό τραύμα. Θα χορηγηθεί βεβαίωση του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας.  Θα διεξαχθεί στα αγγλικά  και – εφόσον χρειαστεί – θα υπάρξει ελληνική μετάφραση, ενώ το αναλυτικό εγχειρίδιο θα είναι μεταφρασμένο εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά.

κατεβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα

 

__________________________________________________________________________________________________

 

Σύνθετο Τραύμα, Τραύμα Δεσμού και Αποσύνδεση:

Πώς δουλεύουμε με την βοήθεια ειδικά

προσαρμοσμένων  πρωτοκόλλων EMDR;

Με τη Ματθαία Σπαθαράκη

 

26-27 Σεπτεμβρίου 2015

Κατεβάστε ΕΔΩ τη δήλωση συμμετοχής

Περιεχόμενο:

 • Θεωρητικές γνώσεις για το σύνθετο τραύμα και το τραύμα προσδεσης
 • Δουλεύοντας με το μοντέλο AIP, Adaptive Information Processing (Μοντέλο Προσαρμοστικής Επεργασίας Πληροφοριών) και το μοντέλο για την δομική αποσύνδεση
 • Ποια πρωτόκολλα να χρησιμοποιήσουμε όταν η αποσύνδεση ‘μπλοκάρει’ την επεξεργασία με το  EMDR;
 • Πώς εντοπίζουμε και δουλεύουμε με τη φαινομενικά υγιή πλευρά της προσωπικότητας (ANP, Apparently Normal part of the Personality)  και τις αποσυνδεδεμένες συναισθηματικές πλευρές της προσωπικότητας (EP’s, Emotional Parts of the personality); Εξάσκηση στο φάσμα των διαταραχών αποσύνδεσης.
 • Η άσκηση ‘Ασφαλούς Τόπου’ (“Safe Place” Exercise) προσαρμοσμένη σε θεραπευόμενους με οξύ τραύμα.
 • Θεωρητικό υπόβαθρο για την συναισθηματική φοβία και πως μπορούμε να δουλέψουμε με αυτήν, όπως και με τη φοβία αποσυνδετικού τύπου / φοβία μεταξύ των καταστάσεων του Εγώ (Αποσύνδεση).
 • Δουλεύοντας με το Πρωτόκολλο Ανάγκης Αποφυγής (αποφυγής συναισθημάτων/ καταστάσεων της προσωπικότητας)
 • Επεξεργασία τραύματος στην δομική αποσύνδεση: The Tip of the Finger Strategy ((TFS) Η τεχνική   της άκρης του δαχτύλου).

 

Σε ποιούς απευθύνεται;

Το σεμινάριο αυτό είναι σχεδιασμένο για συνάδελφους που έχουν βασικές γνώσεις για το απλό και σύνθετο τραύμα, έχουν δουλέψει με αυτό ή σχεδιάζουν να εργαστούν στο μέλλον με θεραπευόμενους που έχουν υποστεί τραυματικές εμπειρίες. Επιθυμητές είναι και οι βασικές γνώσεις για το EMDR.

Εισηγήτρια:

Ματθαία Σπαθαράκη

Moving Balance

Κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημενη θεραπεύτρια EMDR και σωματοκεντρική ψυχοθεραπεύτρια.

Εργάζομαι εδώ και 20 χρόνια με πελάτες με απλό και σύνθετο τραύμα, όπως και με τραύμα δεσμού. Προερχόμενη από ψυχολογικό και ανθρωπολογικό θεωρητικό χώρο, είχα την χαρά να εκπαιδευτώ από πολύ καλούς Σωματοκεντρικούς Ψυχοθεραπευτές, όταν το EMDR δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο στην Ευρώπη. Πελάτες πολύ σοβαρά τραυματισμένοι βιώνουν το σώμα τους ως έναν τόπο με πόνο και δυσφορικά και δύσκολα συναισθήματα. Το EMDR με έχει βοηθήσει και εξυπηρετήσει με τεράστιας δύναμης διαφορετικούς τρόπους με τους σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους, οι οποίο παλαιότερα χρειαζόταν πολύ περισσότερα χρόνια να θεραπευτούν από τα δύσκολα βιώματά τους. Διάφορες προσαρμοσμένες τεχνικές EMDR βοηθούν ειδικα στην θεραπεία του τραύματος οφειλόμενου στο δεσμό πρόσδεσης και στην παραμέληση κατά την παιδική ηλικία.

Εργάζομαι και ζω στην Ολλανδία, όπου εργάζομαι με ολλανδούς και διεθνείς πελάτες. Διδάσκω και παρέχω εποπτεία σε φοιτητές και ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο της πόλης μου, στο Leiden.  Επιπλέον διδάσκω στην Ελλάδα και παρέχω εποπτεία και σε Έλληνες συναδέλφους.

 

Συνεργασία με:

•          University of Leiden, Ολλανδία: Βασικές Θεραπευτικές Δεξιότητες, Εποπτεία πρακτικής διεθνών μεταπτυχιακών φοιτητών στην ‘Κλινική Ψυχολογία’

•          Πανεπιστήμιο Κρήτης: Σεμινάρια για Τραύμα, Δεσμό και EMDR

•          Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Σεμινάρια Τραυματοθεραπείας

•          Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας, Αθήνα, Ελλάδα

 .………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

 

CRM για την επεξεργασία του τραύματος μέσα στη μήτρα

και την επανασύνδεση με το Πυρηνικό Εγώ

 25-28/6/2015

 Με την Lisa Schwarz M.Ed

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να διδαχθούμε το πώς να  προσεγγίζουμε, να αναγνωρίζουμε και να επαναφέρουμε ψυχοθεραπευτικά τον Πυρηνικό Εαυτό μας (Core Self), τον πραγματικό, αυθεντικό εαυτό μας, την πνευματική του υπόσταση και να τον συσχετίσουμε με μια θέση των ματιών (Eye Position) η οποία εδραιώνει την ουσία του στο σώμα. Πρόκειται για έναν  αποτελεσματικό, γρήγορο, απλό και περιεκτικό συνδυασμό νευροφυσιολογίας και πνευματικότητας.

Η πηγή αυτή δύναται να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους:

 • Προκειμένου να  ανακαλύψει, να διευρύνει και να εδραιώσει στο σώμα τον Πυρηνικό εαυτό μας, ώστε να ξαναθυμηθούμε ποιοί είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , να επανασυνδεθούμε με την εσωτερική μας θεϊκή φύση, καθώς και με το Θείο έξω από εμάς
 •  Ως μια νευροφυσιολογική και πνευματική «άγκυρα» από την οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε το τραύμα μέσα στη μήτρα ή το προγεννητικό τραύμα, την αποσύνδεση, το τραύμα πρόσδεσης και τη σωματική αποσύνδεση.
 • Προκειμένου να θεραπεύσουμε τραυματικές εμπειρίες, τον τρόμο επιβίωσης, τη διαταραχή πρόσδεσης, την προ-λεκτική αποσύνδεση, καθώς και τις «μικρές αλήθειες» και τις «ΜΕΓΑΛΕΣ Αλήθειες» της ζωής μας

 

Ο δεύτερος άξονας του σεμιναρίου αυτού είναι η εργασία με το διαγενεακό τραύμα. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πώς να εφαρμόζουν ανώτερες τεχνικές και δεξιότητες του μοντέλου CRM, προκειμένου  να αποκτήσουν πρόσβαση, να αναγνωρίζουν και να θεραπεύουν τραυματικές εμπειρίες, όπως τραυματικούς θανάτους και απώλειες, θρησκευτικές, πολιτικές ή κοινωνικές διώξεις, τραύματα πολέμου, ατυχήματα και  σωματικούς  τραυματισμούς που επηρέασαν τους  οικογενειακούς δεσμούς  διαγενεακά. Αυτά τα γεγονότα και τα βιώματα συχνά μεταφέρονται διαμέσου των γενεών από τη μητρική,  την πατρική ή την πνευματική ρίζα με τρόπο ενεργειακό και μέσω του DNA,  έχοντας ως συνέπεια  επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς, συμπτώματα και ασθένειες  στο παρόν.  Η  «Λύση» αυτών των  παρελθοντικών τραυμάτων δεν οδηγεί μόνο στην ίαση του θεραπευόμενου, αλλά και  στην ίαση των προγόνων του και όλου του οικογενειακού συστήματος.        

Κατεβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα!


 


……………………………………………………………………………….

 

 

 


 

 

——————————————————————–

 

Παλαιότερα σεμινάρια του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας:

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΒΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ:

ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ EMDR (download)

(Psy.D.Deborah Rozelle, HΠΑ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΡΑΥΜΑ (Dr.Annette Brink) (download)

AΠΟΣΥΝΔΕΣΗ Ή ΔΙΑΣΧΙΣΗ (Dipl.Psych.Lydia Hantke, Institut Berlin)


A FAIRY TALE MODEL OF TRAUMA INFORMED TREATMENT
ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

( με τον Dr.Ricky Greenwald, Child Trauma Institute)

ΕΝΔΟΨΥΧΙKH ΣΤΑΘΕΡΟΠΟIΗΣΗ

Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣ H ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ PETER LEVINE

ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ