Νέος κύκλος εξειδίκευσης στο CRM : Φεβρουάριος 2023

 

CRM- Basic Training 

The Comprehensive Resource – Model

της Lisa Schwarz 

Ενα Μοντέλο Τραυματοθεραπείας για το σύνθετο τραύμα, τις αποσυνδετικές διαταραχές και το τραύμα πρόσδεσης 

 

με τη Δόμνα Βεντουράτου και τη Βικτώρια Ασκαρίδου (certified CRM-Basic Trainer)

 1) CRM- Basic Training  Ιο μέρος    (3-4/ 02 /2023)   – Αθήνα                                                                      

2) CRM – Basic Training  ΙΙο μέρος  (5-7/05 /2023)  – Χανιά

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το CRM BASIC FLYER2023 

και τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ CRM BASIC 2023

Πώς διαφέρει το μοντέλο CRM από άλλες θεραπείες αντιμετώπισης του τραύματος;

Όλες οι τεχνικές του μοντέλου  CRM μπορούν να ενταχθούν μέσα σε οποιαδήποτε άλλη ψυχοθεραπευτική πρακτική, αλλά και να εφαρμοστούν ως αυτόνομη προσέγγιση ανάλυσης και κατανόησης κάθε περιστατικού.

  1. Η ποικιλομορφία των εσωτερικών πηγών καθώς και η διαδοχική και η ταυτόχρονη χρήση των επτά πηγών-αποθεμάτων, οικοδομούν ένα νευρολογικό δίκτυο πηγών στο εγκεφαλικό στέλεχος, τον μεσεγκέφαλο, το λιμβικό σύστημα και το νεοφλοιό. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας και αξιοποίησης των πηγών του κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, έτσι ώστε να μην επανατραυματίζεται δευτερογενώς από την αντιμετώπιση στρεσσογόνων αναμνήσεων, ενώ η  εμποδισμένη ή προβληματική πρόσδεση βιώνεται  με πληρότητα και επανεγγράφεται  σε επίπεδο νευροφυσιολογίας.
  2. Οι πελάτες εκπαιδεύονται ως προς το σκοπό και την εφαρμογή των τεχνικών  CRM(επαν)ενεργοποίησης  των πηγών, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν αυτά τα αποθέματα ανάμεσα στις συνεδρίες για να βελτιώνουν την αίσθηση ενδυνάμωσης και αυτορρύθμισης καθημερινά.
  3. Οι θεραπευτές διδάσκονται πώς να ξεχωρίζουν την αυθεντική επεξεργασία από  την απλή εκδραμάτιση που οδηγεί σε φαύλο κύκλο,  η οποία επανατραυματίζει χωρίς να επιφέρει τη «λύση». Η εκπαίδευση των θεραπευτών ως προς  την ικανότητά τους να συντονίζονται με τη επεξεργασία του πελάτη τους και επομένως και με τις ανάγκες τους σε κάθε στιγμή, περιλαμβάνει τη μελέτη του μοντέλου καθώς και τη βιωματική χρήση των εργαλείων.

Σε ποιούς απευθυνόμαστε ;

Η εξειδίκευση στο CRM απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας με ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, κλινική εμπειρία και βασικές γνώσεις τραυματοθεραπείας (Παρακολούθηση εκπαιδευτικού κύκλου στο EMDR ή άλλη μέθοδο τραυματοθεραπείας ή παρακολούθηση ημερίδας ‘’Εισαγωγή στην τραυματοθεραπεία’’ με την Βικτώρια Ασκαρίδου*). Η παρακολούθηση όλων των διημέρων είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση του ‘’Basic CRM’’ θα χορηγηθεί βεβαίωση του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας. Η συνέχεια της εκπαίδευσης σε ανώτερο επίπεδο (Πυρηνικός εαυτός-Διαγενεακό Τραύμα-Τραύμα μέσα στη μήτρα- Εργασία με τον εσωτερικό θύτη κ.α) γίνεται από την ίδια την Lisa Schwarz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Περισσότερες Ανακοινώσεις:

Πιστοποιημένος κύκλος εξειδίκευσης στην Τραυματοθεραπεία EMDR – Υβριδικό μοντέλο!

 Τον προσεχή Φεβρουάριο του 2024 ξεκινά  ο νέος υβριδικός κύκλος  εξειδίκευσης στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR . Το πρόγραμμα  είναι πιστοποιημένο από την EMDR-Europe

Διαβάστε Περισσότερα »

Βεντουράτου, Δ. EMDR : Μια νέα μέθοδος για την επεξεργασία τραυματικών εμπειριών. (Τετράδια Ψυχιατρικής – No. 92 ,4/2005)

 ΕΜDR: Μια νέα μέθοδος για την επεξεργασία τραυματικών εμπειριών Δόμνα Βεντουράτου, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Εισαγωγή Το ΕΜDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing – Οφθαλμοκινητική απευαισθητοποίηση

Διαβάστε Περισσότερα »